Galata Kulesi Giriş Ücreti 2024 | Galata Kulesi Giriş ve Çıkış Saatleri

Galata Kulesi Giriş Ücreti 2024 | Galata Kulesi Giriş ve Çıkış Saatleri
REKLAM ALANI

Galata Kulesi giriş ücreti 2024 yılında da yine merak konusu olmuştur. Bu harika yapıt, popülerliğini asla kaybetmemekte ve her daim İstanbul’un en çok ziyaret edilen yerleri arasına girmektedir. Tarihi yapısı, önemi, konumu, mimarisi ve günümüzdeki özellikleri ile birlikte Galata Kulesi’nin gerçekten de çok özel bir yapıt olduğunu söyleyebiliriz. Yerli ve yabancı turistler, her sene buraya gelerek kendileri için harika bir gezi planı oluşturmuş olurlar. Biz de sizlere iyi bir gezi rehberi olmak adına bu içeriği hazırladık. İçeriğimizde, Galata kulesi giriş ücreti 2024 yılı tarifesi başta olmak üzere birçok önemli bilgiyi bulabileceksiniz. Hazırsanız başlayalım. 

Galata Kulesi Giriş Ücreti Ne Kadar? (2024)

Galata Kulesi giriş ücreti 2024 yılı tarifesi 650 TL’dir. 

ARA REKLAM ALANI
Not; 18 yaşından küçük çocuklar, yanlarında ebeveynleri olmadan kuleye giriş yapamamaktadır. 

 

Kimler Galata Kulesi’ne Ücretsiz Girebilir?

Galata Kulesi giriş ücreti tarifesinin yanı sıra, bu konuda merak edilen önemli sorular da mevcuttur. Bu sorulardan biri de Galata Kulesi’ne kimler ücretsiz girebileceği konusudur. Ülkemizdeki tüm müze ve diğer tarihi alanlar, bazı kişiler tarafından ücretsiz bir şekilde gezilip görülebilmektedir. Galata Kulesi de yine bu yerlerden biri olmakla birlikte, bu harika kuleye 18 yaş altındaki öğrenciler ve öğretmenler ücretsiz bir şekilde girebilir. 

Ayrıca sadece 60 TL değerindeki bir Müze Kart satın alarak, Galata Kulesi ve diğer pek çok müze ile tarihi mekanı tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilirsiniz.  

Galata Kulesi Giriş ve Çıkış Saatleri 2024

Galata Kulesi giriş ve çıkış saatleri şu şekildedir:

  • Açılış Saati; 10:00
  • Kapanış Saati; 20:00

Not; Bilet gişeleri saat 19:00’da kapatılmaktadır. Bu saate kadar biletinizi almış olmanız gerekmektedir. Ayrıca Galata Kulesi her gün ziyarete açıktır. 

Galata Kulesi Nerededir?

Galata Kulesi, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler arasında bu harika yapıtı gezip görebilirsiniz. 

Galata Kulesi’ne Nasıl Gidilir?

Galata Kulesi’ne nasıl gidilir sorusu da yine burayı gezip görmek isteyenler tarafından sıklıkla soruluyor. Kuleye gelmek için birkaç farklı alternatifiniz bulunmaktadır. Eğer buraya Taksim Meydanı’ndan gelecekseniz; İstiklal Caddesi, Meclisi Mebusan Caddesi veya da Sıralıselvi Caddesi üzerinden ilerleyebilirsiniz. Zaten caddelerin sonunda kule direkt olarak karşınıza çıkacaktır. 

Galata Kulesi Giriş Ücreti

Buraya Anadolu Yakası’ndan gelmek istiyorsanız, Kadıköy veya Üsküdar gibi semtlerden vapura binebilirsiniz. Sonra Karaköy iskelesinde inip kuleye doğru keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. 

Galata Kulesi Tarihi

Galata Kulesi tarihi, oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Kule, 507 ile 508 yılları arasında ilk olarak Bizans İmparatorluğu tarafından yaptırılmıştır. Günümüzdeki Galata Kulesi’ni ise 1348 yılında Cenevizliler inşa etmiştir. O dönemlerde Galata surlarının bir parçası olarak inşa edilen kule, günümüze kadar varlığını sürdürmeyi başarmıştır. 

Osmanlı döneminde ise ilk başlarda zindan olarak kullanılmış ve sonrasında ise itfaiye binasına dönüştürülmüştür. Galata Kulesi, bazı dönemlerde depremler ve yangınlar yüzünden harap olmuş ve sonrasında Osmanlı Devleti tarafından yeniden tadilat edilmiştir. 1960’lı yıllarda ise gerçek anlamda harap olan kule, İstanbul Belediyesi tarafından detaylı bir tadilattan geçirilip, sonrasında da ziyarete açılmıştır. 

Galata Kulesi tarihi fotoğrafları

Takvimler 2020 yılını gösterdiğinde, kuleyi bu sefer de Vakıflar Genel Müdürlüğü restore etti. Bu restorasyonun ardından da müze statüsü kazandırılarak halk ziyaretine açılmıştır. Günümüzde Galata Kulesi içerisinde tam üç farklı devlete ait izler bulunmaktadır. Yakın döneme kadar İstanbul şehrinin en yüksek yapıtı olarak işlev gören Galata Kulesi, en üst katında harika bir manzaraya da ev sahipliği yapıyor. Kulenin üst katına çıktığınızda, İstanbul’u adeta kuş bakışı bir manzara eşliğinde seyredecek ve deyim yerindeyse de mest olacaksınız. Galata Kulesi Giriş Ücreti konulu yazımızda sizlere aktaracacaklarımız bu kadardı.

Ayrıca Galata Kulesi, günümüzde UNESCO Geçici Miras Listesi’nde yer almaktadır. 

Amasya gezilecek yerler konulu içeriğimizi de okumanızı öneririz.

REKLAM ALANI
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.